bavar-10

عدالت و تقسیم نعمتها

657725_eshppTzHبا سلام سوال من این است که  با وجود این همه تفاوت در تقسیم نعمت ها چگونه می توان خداوند را عادل دانست ؟

من هم عرض سلام دارم . دوست من عدالت به معنای یکسانی داده ها نیست ، بلکه به معنای تناسب بین داده ها و خواسته هاست .اگر چنانچه خداوند متعال با وجود اینکه نعمتها متفاوت تقسیم شده  ، از همگان یکسان تکلیف می خواست ایراد شما وارد بود ولی چنین نیست . خداوند از ما بر اساس میزان داده ها تکلیف می خواهد و این عین عدالت است . به این نکته در قران وروایات نیز اشاره شده است . به عنوان نمونه به این ایه دقت فرمایید : لا یکلف الله نفسا الا ما اتاها  خداوند هیچ کس را جز به اندازه ی  انچه به او داده است تکلیف نمی کند .(سوره ی طلاق-ایه 7)

خداوند متفاوت می دهد ومتفاوت هم می خواهد واین امر با عدالت هیچ منافاتی ندارد ، البته توجه داشته باشید که تقسیم متفاوت نعمتها نیز بر اساس حکمت است و ما از بسیاری از حکمتهای آن بی خبریم .

تا حال فکر کرده اید که اگر همه چیز به تساوی تقسیم می شد زندگی چقدر یکنواخت و بی روح می شد ، همه باید هم قد ، هم شکل ، دارای خانواده های یکسان ، دارایی یکسان و …. باشند . البته فراموش نکنید که بسیاری از تفاوت هایی هم که ما در اطراف مان می بینیم نتیجه ی ستم هایی است که انسان ها به خود یا به همدیگر روا می دارند و همه چیز را نمی توان به تقسیم اولیه ی نعمت ها نسبت داد.     موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیگر مطالب:

موضوعات: