bavar-10

چرا باید بدانیم؟

چند روز پیش عزیزی از من سوال کرد: در ایام و مناسبت های مذهبی گاهی مسائلی گفته می شود که دانستنش برای ما سودی ندارد مثلا چه فایده ای دارد ما بدانیم  پنج تن مقدس ، حضرات رسول اکرم ، امیرالمومنین ، فاطمه زهرا، امام مجتبی و سیدالشهداء ( سلام الله علیهم اجمعین ) علت خلقت عالم بوده اند ؟ ندانستن این مسائل چه ضرری به ما می زند ؟

وپاسخ من چنین بود که اولا همه می دانیم که دانستن هر چیزی بهتر از ندانستن آن است و دانایان با نادانان برابر نیستند . اما همه ی دانستنی ها از نظر ارزش یکسان نیستند . دانستن بعضی مطالب صرفا یک فضیلت است وسبب برتری بر کسانی است که آن را نمی دانند اما ندانستنش هم ضرری را متوجه ما نمی کند .

این در حالی است که ندانستن بعضی از حقایق ضررهای غیرقابل جبران به ما می زند . در بین رشته های علوم تجربی ، ایا زمین شناسی با علم طب از نظر اهمیت و لزوم فراگیری یکسانند ؟!! اگر هیچ کس به دنبال فراگیری زمین شناسی نرود ضرر غیر قابل جبرانی متوجه جامعه نمی شود اما آیا در مورد علم طب نیز چنین است ؟ حتی در بین دانستنی های رشته ی پزشکی ، برخی از حقایق را همه باید بدانند در حالی که در مورد سایر مطالب این رشته چنین نیست . به عنوان مثال همه باید بدانند که نمک فشار خون را بالا می برد و مصرف بیش از اندازه ی آن مضر است. همه ی عقلای عالم می دانند که بی خبری از این اصل مسلم ، خطرناک است .

در جهان بینی نیز چنین است چرا که انتخاب مسیر زندگی ما درطول حیات دنیوی بستگی تام به دانسته های ما در ارتباط با حقایق عالم  دارد.دانستن جایگاه ها در جهان هستی یعنی معرفت داشتن به اینکه برای سعادتمندی باید چه مسیری را برگزید و به چه سمتی حرکت کرد ؛ به دنبال کدام راهنما باید رفت و به چه کسی باید اعتماد کرد ، اهمیت فوق العاده دارد . اگر جهل نسبت به یک نکته ی مهم بهداشتی پزشکی و عدم رجوع به متخصص ، ممکن است منجر به مرگ انسان و پایان حیات دنیوی او شود ، جهل نسبت به حقایق و باطن عالم و نشناختن راهنمایان مسیر نجات و بی خبری از جایگاه والایی که خالق هستی به آنان بخشیده ، بدون تردید موجب گمراهی از راه راست و سقوط در وادی هلاکت خواهد بود و این هلاکت ابدی قابل قیاس با مرگ جسم نیست ؟؟!!!

دانستن حقایقی مثل جایگاه والای پنج تن مقدس در عالم هستی ، مقدمه ی پذیرش ولایت و حق سرپرستی این بزرگواران است و حاصل این پذیرش،  پیروی و تبعیت از این عزیزان و این امر موجب سعادت ابدی  است!!

حال ایا باز هم کسی هست که بگوید گفتن و شنیدن حقایقی از این دست چه سودی برای ما دارد؟

یک پاسخ

  1. سلام خدمت استاد عزیزم.خیلی ممنون که اینقدر پیگیر پاسخ دادن به سوالات من ناقابل بودید.یادم هست در کلاس،مطلبی،هم راجع به اینکه ایمه به خاطر فرمان خدا این مطالب را میگویند و قصد تعریف از خود را ندارند وچون تسلیم امر خدا هستن جز اطاعت خدا نمیکنن و حتی حدیثی هم در این مورد فرمودید …اگر این مطالب هم اضافه میشد بهتر بود .قصد اظهار نظر وجسارت نداشتم.خدا ازتون راضی باشد انشالله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیگر مطالب:

موضوعات: